Boek

Mijn eerste boek genaamd Doorspelen is vanaf 16 september verkrijgbaar. Het boek gaat over de Eredivisie. Specifieker: het seizoen 2010/11.

Voetbal bestaat uit verhalen. Sterke, vreemde, grappige, ontroerende en bovenal wonderlijke verhalen – de Nederlandse Eredivisie is er rijk aan. In Doorspelen gaat sportschrijver Michel Doodeman in 34 speelrondes op zoek naar de meest spraakmakende en karakteristieke achtergrondverhalen van misschien wel het meest typerende Eredivisie-seizoen aller tijden: 2010/11.

Het was het seizoen waarin Johan Cruijff de Fluwelen Revolutie startte bij Ajax, Vitesse werd overgenomen door de eigenaardige Merab Jordania, Feyenoord met 10-0 verloor van PSV, Robert Maaskant Robert Maaskant was, Luis Suárez een tegenstander in zijn nek beet, een onbekende Belg topscorer werd en de competitie op de laatste speeldag werd beslist in een legendarische kampioenswedstrijd.

Doorspelen brengt een ode aan de Eredivisie in al haar glorie – en aan de spelers, de trainers en de wedstrijden die het seizoen 2010/11 zo onvergetelijk maakten.